Fiets

Fietsen hoort bij het dagelijks leven in Nederland. Op de fiets naar het werk of fietsend naar school gaan is doodnormaal. Ook recreatief fietsen we wat af. Gemeenten en Provincies staan daarom voor de opgave al deze fietsers in goede banen te leiden.

Richtlijnen fietsinfrastructuur vertalen naar uw praktijk

Onze Nederlandse fietsinfrastructuur is vaak uitstekend. Dat komt mede door de inzet van diepgaande fietskennis bij het ontwikkelen van beleid en fietsvoorzieningen. Zo zijn er zijn uitgebreide richtlijnen beschikbaar waar fietspaden, fietsstraten en andere fietsvoorzieningen aan moeten voldoen. De fietsexperts van DTV Consultants helpen overheden verantwoorde keuzes te maken om fietsen zo prettig en veilig mogelijk te maken. We vertalen richtlijnen naar de situatie in uw praktijk en geven mogelijkheden om beredeneerd af te wijken van de richtlijnen als de situatie daarom vraagt. Hierbij houden we de principes van Duurzaam Veilig uiteraard altijd scherp in het oog.

Fietsgedrag veranderen

Onze fiets- en gedragsprofessionals ontwikkelen ook succesvolle interventies om mensen te stimuleren nog vaker de fiets te pakken. Zeker op het gebied van woon-werk verkeer is daar nog altijd winst te behalen.

Ons team heeft ruime ervaring met:

Partner en exporteur van fietskennis
Onze fietsdeskundigen worden vaak ingeschakeld bij het (door)ontwikkelen van fietskennis. Dit doen we regelmatig voor kenniscentra zoals CROW. Nederlandse fietskennis brengen we ook naar het buitenland. Dit doen we in fietsprojecten voor overheden over de hele wereld en met trainingen fietsinfrastructuur voor buitenlandse fietsprofessionals.

Heeft u een vraagstuk over fiets? Neem geheel vrijblijvend contact op met een van onze fietsconsultants.

Wat er speelt
Doortrappen is aanpakken

Doortrappen is aanpakken

In het vergrijzende Nederland komen ook steeds meer oudere fietsers op de weg. Dit is helaas ook terug te zien in een toenemend aantal ongevallen waar fietsende senioren bij betrokken zijn. Met het landelijke programma ‘Doortrappen’ is er aandacht voor het verbeteren van fietsveiligheid en actieve mobiliteit onder senioren. Veel gemeenten aarzelen nog met de inzet van Doortrappen. Het kan overkomen als een groot programma, er is mogelijk een gebrek aan ambtelijke uren of beschikbare middelen. DTV Consultants helpt gemeenten en regio’s met ondersteuning en advies.

Actueel

Producten & diensten

De experts