iVRI

Met Talking Traffic krijgt Nederland intelligente verkeerslichten (iVRI). Een mooie ontwikkeling, maar er komt wel veel af zowel RWS als regionale en lokale wegbeheerders. Ook andere partijen zoals aanneembedrijven en technologieleveranciers staan voor nieuwe uitdagingen met de iVRI.

Van VRI naar iVRI: DTV Consultants helpt

DTV Consultants helpt succesvol intelligente verkeerslichten te realiseren. Ook als u verkeerslichten wilt vervangen die niet onder de Talking Traffic call vallen. Als onafhankelijk adviesbureau staan wij garant voor een objectieve blik. Met eigen specialisten en een uitgebreid netwerk bieden wij u de juiste deskundigheid op het juiste tijdstip.

Ondersteuning realisatie intelligente verkeerslichten

De te maken (beleids)keuzes zijn een logisch startpunt. Op welke kruispunten rol je een iVRI uit en met welke use cases (verkeerskundige functies van een iVRI)? Wat wil de wegbeheerder bereiken? Het hebben van een iVRI is geen doel op zich, het moet iets toevoegen aan het huidige verkeerssysteem. Welke iVRI-leverancier past bij de doelen die u wilt bereiken?

Inventariseren is de volgende stap. Past er wel extra hardware in de VRI-kast? Is de relevante verkeerscentrale iVRI-ready? Is de netwerkverbinding van voldoende kwaliteit? Hierna start het proces van offerte-aanvraag, opdrachtverlening en (eventuele) subsidieverstrekking.

DTV Consultants kan u met een quick scan snel de (on)mogelijkheden van de iVRI voor uw organisatie in beeld brengen. Vraag deze quick scan aan met het formulier op deze pagina.

Ook kunt u waar nodig concrete ondersteuning inschakelen om de realisatie van uw intelligente verkeerslichten probleemloos te laten verlopen. Onze adviseurs hebben ruim dertig jaar ervaring met verkeerskundig ontwerp, verkeerslichten en verkeersmanagement. DTV Consultants heeft veel ervaring met:

Om een iVRI werkend op straat te krijgen moeten verschillende extra dingen gebeuren. Denk aan het laten opstellen en controleren van een Topologiebestand (ITF-bestand) en het aansluiten op Tlex.

Meer weten en zorgeloos de toekomst tegemoet? Neem contact op met een van onze adviseurs.

Bent u klaar voor de iVRI?

Aanvragen Quick scan

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.