Gedrag

Ons team Gedrag zet zich in voor projecten rondom gedragsverandering en mobiliteit. Wij zijn gespecialiseerd in het verrichten van onderzoek, het ontwikkelen van interventies en campagnes, en project- en accountmanagement. Projecten waar wij aan werken zijn onder andere gericht op het verbeteren van de verkeersveiligheid, fietsstimulering, verkeerseducatie, gezondheid, stimulering van het openbaar vervoer en inclusieve mobiliteit.

Met mobiliteitsmanagement kunt u de bereikbaarheid van uw organisatie, bedrijventerrein of regio verbeteren. Wij ondersteunen overheden en bedrijven bij het implementeren van slim werken en slim reizen. Zo kunnen wij u helpen kosten te besparen, duurzame mobiliteit te realiseren en bereikbaar te blijven.

Ons team heeft ruime ervaring met:

 • Mobiliteitsonderzoek
  In kaart brengen van het reisgedrag van medewerkers, klanten en bezoekers. Om zo de mogelijkheden voor mobiliteitsmanagement inzichtelijk te maken.
 • Mobiliteitsplannen
  Ontwerpen van op een maat gemaakte aanpak. Met slim werken en slim reizen, passend bij uw organisatie is een flinke reductie van CO2 en stikstofuitstoot te realiseren.
 • Minder Hinder plannen voor infrastructurele tenders
  Zorg ervoor dat tijdens aanleg van provinciale- en rijkswegen er zo min mogelijk overlast is. Dit is steeds vaker een belangrijk onderdeel in winnende tenders.
 • Gedragscampagnes mobiliteit
  Van woon-werkverkeer tot autodelen of veilig oversteken. Inzetten op gedragsverandering is een relatief goedkope en eenvoudige manier om winst te halen op terreinen die met klassiek beleid moeilijk te bespelen zijn.

Het verbeteren van mentale toegankelijkheid van het openbaar vervoer heeft een warme plek in ons hart. Met name senioren helpen we graag bij het vergroten van hun zelfredzaamheid. Binnen deze aanpak hebben we verschillende succesvolle interventies ontworpen, zoals OV-OpStapDagen en het (reizende) Reisloket.

Mobiliteitsmakelaar

Verbinden van vraag en aanbod op het gebied van mobiliteit. Dat is de rol van een mobiliteitsmakelaar. Met advies, coördinatie van activiteiten en overtuigende communicatie is hij aanjager van slim werken en slim reizen. En zorgt voor draagvlak bij relevante stakeholders. Zo levert de mobiliteitsmakelaar altijd maatwerk om de bereikbaarheid van uw organisatie of regio te verbeteren. Ons team kan ervaren professionals met het juiste netwerk leveren om de rol van mobiliteitsmakelaar succesvol in te vullen.

Wat er speelt
“Met het Reisloket maken we de wereld van senioren groter”

“Met het Reisloket maken we de wereld van senioren groter”

Mobiliteit is een basisbehoefte. Als je mobiel bent, kun je familie opzoeken, naar het ziekenhuis en andere afspraken. Om senioren te helpen het openbaar vervoer te gebruiken, heeft DTV Consultants in opdracht van de Regio West-Brabant het Reisloket ontwikkeld. Bij het Reisloket kunnen senioren hun vragen stellen over het openbaar vervoer. Het mobiele informatiepunt is bedoeld om de mobiliteit van senioren te vergroten en ze te helpen zelf met de bus of de trein te reizen. De eerste resultaten zijn een succes: drie tot vier op de tien mensen maakt de stap naar het ov.

Actueel

Producten & diensten