Inhoud

Bij het realiseren van een nieuwe verkeersregelinstallatie is specialistische kennis vereist. In de voorbereiding is het van belang dat u goed kunt omschrijven wat u wilt. Tijdens de uitvoering is het van belang om de realisatie daadwerkelijk in goede banen te leiden. Krijgt u ook datgene dat u heeft uitgevraagd? Tot slot is het van belang om het beheer en onderhoud goed te regelen. De nieuwe verkeersregelinstallatie moet tenslotte minstens 15 jaar het verkeer op het kruispunt op een veilige en geloofwaardige wijze regelen.

Programma module Introductie Verkeersregeltechniek

Algemeen

Voorbereiding en realisatie

  • Wet- en regelgeving VRI’s
  • Nummering
  • Begrippen
  • Bestektekening

 

Deze module is onderdeel van de cursus Verkeersregelinstallaties – van bestek tot beheer

Docenten

Hanneke Welten

Hanneke Welten

DTV Consultants

Een bovengemiddelde interesse in verkeerslichten en alles wat daarbij komt kijken sinds haar afstudeeronderzoek in 2001. Daarna begon Hanneke als projectmedewerker bij DTV Consultants in het team dat zich bezig hield met verkeersregelinstallaties en verkeersmanagement. Ze werkt daar nog steeds, maar dan als senior adviseur. Het liefste is Hanneke bezig met het ontwerpen (COCON) en evalueren van verkeerslichtenregelingen, lesgeven en ondersteunen van wegbeheerders bij allerhande vragen. Hanneke heeft veel ervaring in uiteenlopende projecten, waaronder verschillende detacheringen en begeleiding van het Groene Golf Team (2008-2012). Als docent geeft ze les voor diverse cursussen van DTV Consultants en de opleiding Verkeerskunde van de NOVI Verkeersacademie. Daarnaast verzorgt ze incidenteel colleges op de Politieacademie. Cursisten waarderen haar enthousiasme, betrokkenheid en interactie.

Lesdata en locatie

Geplande lesdatum (1 dag): 2 november 2017

Leslocatie: Utrecht

Lestijden: 09.30u – 16.30u

Voor wie?

De cursus is geschikt voor deelnemers die zich (willen gaan) bezighouden met de realisatie van verkeersregelinstallaties en/of met beheer en onderhoud. De cursus is goed te volgen voor mbo’ers met enige jaren werkervaring.

Kosten

  • 1 dag cursus bedraagt € 685,-
  • 2 dagen cursus bedraagt € 1.290,-
  • 3 dagen cursus bedraagt € 1.845,-
  • Verdere extra dagen cursus binnen 1 inschrijving bedraagt € 450,- per dag

Lesmateriaal en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Advies en informatie
Kim Heerkens

Kim Heerkens

Projectleider cursussen
Zwanet Verhoek

Zwanet Verhoek

Cursuscoördinator

Modules