Verkeersregelinstallaties – van bestek tot beheer

Inhoud

Bij het realiseren van een nieuwe verkeersregelinstallatie is specialistische kennis vereist. In de voorbereiding is het van belang dat u goed kunt omschrijven wat u wilt. Tijdens de uitvoering is het van belang om de realisatie daadwerkelijk in goede banen te leiden. Krijgt u ook datgene wat u heeft uitgevraagd? Tot slot is het van belang om het beheer en onderhoud goed te regelen. De nieuwe verkeersregelinstallatie moet tenslotte minstens 15 jaar het verkeer op het kruispunt op een veilige en geloofwaardige wijze regelen.

Met de modulaire cursus Verkeersregelinstallaties; van bestek tot beheer, ontwikkelt u zich tot een deskundige opdrachtgever. Alle aspecten die u nodig heeft om een nieuwe verkeersregelinstallatie te plaatsen komen hierin aan bod.

Modules:

Na afloop van de diverse modules kunt u:

  • Een compleet regeltechnisch bestek (dat is opgesteld door derden) beoordelen
  • Een functionele specificatie beoordelen
  • De aanbesteding en gunning van een regeltechnisch bestek te begeleiden
  • Een verkeersregelinstallatie af te nemen bij een fabrikant (FAT) en op straat (SAT)
  • Het beheer en onderhoud van verkeersregelinstallaties verbeteren

Docenten

Marcel Heijkoop

Marcel Heijkoop

Provincie Zuid-Holland

Marcel Heijkoop is werkzaam bij de Provincie Zuid-Holland. Hij is een expert op het gebied van het realiseren en onderhouden van betrouwbare, efficiënte en geloofwaardige verkeerssystemen.

Yuri Koenen

Yuri Koenen

DTV Consultants

In 2008 is Yuri voor DTV Consultants komen werken, waar hij zich voornamelijk bezig houdt met het ontwerp en evalueren van verkeerslichtenregelingen. Hij beheerst het volledige takenpakket van ontwerp tot en met beheer. Zijn werkzaamheden hebben betrekking op solitaire kruispunten, maar ook netwerkregeling al dan niet met een Scenariomanager.  Inmiddels heeft hij een behoorlijk arsenaal aan ervaring opgedaan met de veel gebruikte hardware/software op het gebied van verkeersregeltechniek.

Yuri geeft als docent al een aantal jaren les binnen diverse cursussen op het gebied van Verkeerslichten en Verkeersregelinstallaties.

Jan Loopik

Jan Loopik

Van Rens Mobiliteit
Hanneke Welten

Hanneke Welten

DTV Consultants

Een bovengemiddelde interesse in verkeerslichten en alles wat daarbij komt kijken sinds haar afstudeeronderzoek in 2001. Daarna begon Hanneke als projectmedewerker bij DTV Consultants in het team dat zich bezig hield met verkeersregelinstallaties en verkeersmanagement. Ze werkt daar nog steeds, maar dan als senior adviseur. Het liefste is Hanneke bezig met het ontwerpen (COCON) en evalueren van verkeerslichtenregelingen, lesgeven en ondersteunen van wegbeheerders bij allerhande vragen. Hanneke heeft veel ervaring in uiteenlopende projecten, waaronder verschillende detacheringen en begeleiding van het Groene Golf Team (2008-2012). Als docent geeft ze les voor diverse cursussen van DTV Consultants en de opleiding Verkeerskunde van de NOVI Verkeersacademie. Daarnaast verzorgt ze incidenteel colleges op de Politieacademie. Cursisten waarderen haar enthousiasme, betrokkenheid en interactie.

Lesdata en locatie

Geplande lesdata modules:
2 november 2017: Introductie (1 dag) deze dag is verplicht
9 en 16 november 2017: Functionele specificaties (2 dagen)
7 december 2017: Bestekken (1 dag)
11 januari 2018: Tijdelijke verkeersmaatregelen (1 dag)
18 januari 2018: Beheer en onderhoud (1 dag)
25 januari 2018: Praktijkdag (1 dag)

Lestijden: 09.30 – 16.30 uur

Leslocatie: Utrecht

Voor wie?

De cursus is geschikt voor deelnemers die zich (willen gaan) bezighouden met de realisatie van verkeersregelinstallaties en/of met beheer en onderhoud. De cursus is goed te volgen voor mbo’ers met enige jaren werkervaring.

Kosten

  • 1 dag cursus bedraagt € 685,-
  • 2 dagen cursus bedraagt € 1.290,-
  • 3 dagen cursus bedraagt € 1.845,-
  • Verdere extra dagen cursus binnen 1 inschrijving bedraagt € 450,- per dag

Lesmateriaal en lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Reviews

Abdi Hassan | SWARCO

Ik ging erin met aantal vragen en ik ben er uitgekomen met nog meer vragen dan wanneer ik er in ging. Vanuit mijn point of view is dit een geslaagde cursus.

Advies en informatie
Kim Heerkens

Kim Heerkens

Projectleider cursussen
Zwanet Verhoek

Zwanet Verhoek

Cursuscoördinator

Modules