Wegwijs in iVRI

 • Najaar 2023
 • 1 dag
 • 295 (exclusief BTW)
 • Bewijs van deelname

Algemeen

Kom je binnen je werk steeds vaker in aanraking met iVRI’s? Wil je snel op de hoogte zijn van wat een iVRI is en kan, én van de laatste ontwikkelingen? Dan maken we je graag wegwijs in deze korte online cursus in twee ochtenden.

Steeds meer wegbeheerders, (beleids)adviseurs, verkeerskundigen, teamleiders, programma managers en projectleiders krijgen te maken met iVRI’s: slimme verkeerslichten. Komende tijd moeten zij vele iVRI’s ‘van de tekentafel naar het kruispunt’ zien te brengen. Willen deze slimme verkeerslichten daar probleemloos kunnen werken op basis van het gewenste verkeerskundige doelstellingen, dan moet een aantal zaken op orde zijn, zoals de techniek, verbindingen en kruispunttopologie. Ook moet het gewenste beleid vastliggen. Ben je betrokken bij projecten waarin iVRI’s een rol spelen? Moet je adviseren over iVRI’s en wil je op de hoogte zijn van de meest recente inzichten?

In deze korte cursus maken we je wegwijs in de iVRI. We bieden je een overzicht van het concept iVRI, de functionele toepassingen ervan en de bijbehorende technische architectuur en dataketen, zodat je begrijpt wat slimme verkeerslichten zijn en kunnen, én zodat je begrijpt hoe de iVRI-keten in elkaar zit.

Zoek je meer verdieping? Kijk dan bij onze cursus iVRI.

Programma

Dagdeel 1

iVRI: introductie, mogelijkheden, voordelen

Stappenplan iVRI in vogelvlucht

 

Dagdeel 2

Beheer en onderhoud

Nieuwe manier van regelen

Sturingsmogelijkheden voor beleid

Docenten

Tom Steijvers

Tom Steijvers

Tom Steijvers werkt sinds november 2019 bij DTV Consultants als senior adviseur binnen het team Smart Mobility. Daarvoor was hij vanuit Vialis, een van de iVRI leveranciers, betrokken bij het commerciële traject van de uitrol van de iVRI en bij de ontwikkeling van het geschikt maken van de verkeersmanagementcentrale voor de iVRI. Vanuit zijn wegbeheerderstijd bij de gemeente Roermond is hij bekend met het beheren van VRI’s vanuit het perspectief van een wegbeheerder. Verder schrijft Tom op dit mee aan het Handboek Beheer iVRI, waarin alle extra beheeraspecten van een iVRI en bijbehorende acties en stappen beschreven worden.

 

Joost Hormann

Joost Hormann

Joost Hormann werkt sinds 2016 voor DTV Consultants. Hij is adviseur binnen het team Smart Mobility. Op dit moment ondersteunt hij 14 wegbeheerders bij de uitrol van de iVRI. Hij helpt deze wegbeheerders bij de te maken (beleids)keuzen (welke use cases, welke leverancier, opstellen beleidskaders), bij het offerte/opdracht/subsidietraject en bij de te nemen stappen om te komen tot een werkende iVRI (o.a. aansluiten op TLEX, Topologie, AVG/ verwerkersovereenkomsten, iFAT/iSAT). Verder schrijft Joost momenteel een CROW-publicatie Stappenplan iVRI. Hierin wordt van A tot Z beschreven welke stappen een wegbeheerder moet zetten om te komen tot een werkende iVRI.

Lesdata en locatie

Data: najaar 2023

Tijden: 09.30 – 12.30 uur

De lessen vinden online plaats (2 halve dagen)

Voor wie?

Je hebt vanuit je werk regelmatig te maken met iVRI’s en wilt op de hoogte worden gebracht van de mogelijkheden van een iVRI. Je wilt de laatste inzichten en ontwikkelingen horen zodat je de juiste keuzes kunt maken en een goede gesprekspartner bent. Deze korte cursus biedt een overzicht in vogelvlucht waardoor je op de hoogte bent van het concept iVRI en de functionele doelen en toepassingen ervan, en begrijpt hoe de iVRI architectuur en -keten in elkaar zitten.

Je werkt bijvoorbeeld als:

 • Projectleider;
 • (Beleids)adviseur verkeersmanagement;
 • Leidinggevende;
 • Verkeerskundige;
 • Programmamanager;
 • Opdrachtgever;
 • VRI-beheerder.

Deelnemers kunnen zowel werkzaam zijn bij publieke (wegbeheerders) als private organisaties (adviseurs, industrie, etc.).

Zoek je meer verdieping? Kijk dan bij onze cursus iVRI.

Kosten

Lesgeld: € 295,- exclusief BTW.

Advies en informatie

Zwanet Verhoek

Zwanet Verhoek

Cursuscoördinator
Marjolein van de Nadort

Marjolein van de Nadort

Adviseur Capacity Building