Wegwijs in de Verkeerskunde

 • 22-11-2018
 • 2 dagen
 • 1.290,00 (exclusief BTW)
 • Certificaat

Algemeen

Heeft u te maken met verkeerskundige vragen? Wilt u een goed overzicht krijgen van de verkeerskundige thema’s en ontwikkelingen? Wilt u een betere gesprekspartner worden voor verkeerskundigen? Onze cursus Wegwijs in de Verkeerskunde biedt u een kennismaking met het vakgebied van verkeer en vervoer én met de verkeerskundigen die hierin werkzaam zijn.

Het vakgebied verkeer kent veel uitdagingen. Nederland heeft te maken met hoge mobiliteit en een dicht wegennet. Verkeerskundigen proberen oplossingen te vinden voor problemen die ontstaan op gebied van bijvoorbeeld bereikbaarheid of verkeersveiligheid. ‘Bob jij of Bob ik?’- spotjes, 30-km zones, verkeerslichten, rotondes, drempels, verkeerssignalering boven de weg: het zijn allemaal zaken waar verkeerskundigen onderzoek naar hebben gedaan of advies over hebben uitgebracht. Tijdens de cursus wordt aan de hand van diverse verkeerskundige onderwerpen een overzicht gegeven van het verkeerskundige vakgebied. Na afloop van de cursus heeft u kennis gemaakt met de verkeerskundige uitdagingen en de complexiteit van verschillende vraagstukken. Daarnaast kent u de begrippen en basisbeginselen van de verschillende verkeerskundige thema’s, zoals verkeersveiligheid, ontwerp en verkeersmanagement.

Programma

Het programma bestaat uit twee lesdagen. Voor aanvang van de cursus ontvangen deelnemers een intake-formulier, waarop ze hun specifieke vragen of interesses kunnen aangegeven. De volgende onderwerpen komen aan de orde tijdens de cursus:

 • Personenmobiliteit
 • Begrippen en kader
 • Mobiliteitsmanagement
 • Verkeersveiligheid/Duurzaam Veilig
 • Verkeerskundig ontwerp
 • Verkeersveilige inrichting
 • Verkeersmanagement
 • Verkeerslichten

Docenten

Marjolein van de Nadort
DTV Consultants BV

Marjolein van de Nadort

Marjolein van de Nadort werkt sinds 1998 voor DTV Consultants. Zij is Senior Adviseur binnen het team Coaching en Educatie. Daarnaast is zij werkzaam voor NOVI Verkeersacademie, die opleidingen verzorgt op Associate degree of op HBO Bachelor niveau. Zij is daar actief als stage- en afstudeerbegeleider en is betrokken bij het verder ontwikkelen van de vakken van de opleiding.

Bo Boormans
DTV Consultants

Bo Boormans

 

Bo Boormans heeft Verkeerskunde gestudeerd aan de Verkeersacademie in Tilburg en is gespecialiseerd in Verkeerslichten en -management. Sinds 1996 is hij directeur van DTV Consultants en in 2005 heeft hij de NOVI Verkeersacademie opgericht, een deeltijd hbo-opleiding tot Verkeerskundige. Hij heeft in de loop der jaren zeer veel cursussen en trainingen ontwikkeld, niet alleen in Nederland maar ook in Belgie.

Lesdata en locatie

Lesdata (2 dagen): 22 november en 6 december 2018

Lestijden: 09.30 – 16.30 uur

Leslocatie: Utrecht

Voor wie?

De cursus is geschikt voor personen die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld overheidsorganisaties en adviesbureaus en die zijdelings betrokken zijn bij het werkveld van verkeer en vervoer, zoals medewerkers van de tekenkamer of juridisch administratief personeel, of voor medewerkers die nieuw in het vakgebied zijn en snel een overzicht willen krijgen. De cursus wordt verzorgd op hbo-niveau, maar is ook goed te volgen voor mbo’ers met enige jaren werkervaring.

Kosten

Lesgeld: € 1.290,- exclusief BTW.

Lesmateriaal en lunch zijn in het lesgeld inbegrepen.

Advies en informatie

Danielle Wuijts

Danielle Wuijts

Receptioniste / Teamassistent
Zwanet Verhoek

Zwanet Verhoek

Cursuscoördinator