Vacature: Programmeur Verkeerslichtenregelingen (0.8 – 1.0 FTE)

De verkeers(regel)kunde is in beweging, we staan aan de vooravond van een intrigerende en innovatieve periode. De komende jaren worden verkeerslichten coöperatief en gaan ze, met nieuwe technologieën, communiceren met de auto waarin jij rijdt (en vice versa). Dit schept nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de gebruiker, voor wegbeheerders en ook voor ontwikkelaars, leveranciers, en onderzoeks- en adviesbureaus. Om deze toekomst vanuit DTV Consultants mede vorm te geven zoeken wij voor ons team een enthousiaste programmeur die mee wil werken aan de ontwikkeling van nieuwe toepassingen op het gebied van coöperatieve verkeerssystemen.

DTV Consultants bouwt aan een wereld waarin veilige en duurzame mobiliteit vanzelfsprekend is. Dit pakken we aan met een team van experts en ontwikkelaars. We hebben oog voor innovatie, processen en draagvlak en hebben gedegen kennis van gedrag en techniek. Daarbij putten wij uit jarenlange ervaring, relevante technologie en onderzoekvaardigheid.

Wat we doen? Wij helpen overheden en bedrijven met slimme oplossingen en praktische tools op het gebied van verkeer en mobiliteit. Ook verrijken we de kennis en vaardigheden van professionals in ons werkveld door middel van cursussen en opleidingen. Voor het team Realisatie en Beheer zijn we op zoek naar een nieuwe collega; een programmeur die kan helpen om onze marktpositie verder te verstevigen. Ben jij de uitbreiding waar we naar op zoek zijn?

Wat je gaat doen:

Het team Realisatie en Beheer helpt wegbeheerders en bedrijven om de infrastructuur en de verkeersafwikkeling optimaal te benutten. Ons team is betrokken in de voorhoede van C-ITS oplossingen en bij de implementatie van i-VRI’s (Intelligente VerkeersRegelInstallaties). Als het gaat om verkeerslichten, ondersteunen wij wegbeheerders bij alle facetten: van afweging tot aanschaf en het beheer en onderhoud. Programmeren van verkeersregelingen is een wezenlijk onderdeel binnen dat taakveld. Jij gaat onderdeel uit maken van de club met programmeurs die samen verkeerslichten regelingen programmeren en simuleren. Jij helpt (ingewikkelde) verkeersregelkundige vraagstukken oplossen en binnen vooraf opgestelde functionele specificaties creatieve oplossingen te bedenken. Bij DTV Consultants zijn de lijnen kort, je zal dan ook vaak contact hebben met zowel de interne projectleider als de klant.

Hoe je dat aanpakt:

Je kunt uitstekend zelfstandig programmeren en je benut de kennis en vaardigheden van collega’s waar nodig. Samen met de projectleider ben je verantwoordelijk voor het leveren van maatwerk oplossingen voor de klant (verkeersregelprogramma’s maar eventueel ook simulaties, etc.). Je communiceert proactief, je hebt snel in de gaten wanneer dingen niet lopen zoals verwacht en communiceert daar tijdig over naar de projectleider en/of de klant. Ook kun je snel regelingen van anderen kan doorgronden en toetsen. Je denkt graag mee over optimalisaties in werkwijzen en met inhoudelijke discussies (bijvoorbeeld over functionaliteiten in regelingen, maar ook over regelmethoden). Jij kijkt verder dan de meest voor de hand liggende aanpak en je weet (nieuwe) wensen en ontwikkelingen vanuit de markt te vertalen naar (innovatieve) oplossingen.

Dit is wat we in je zoeken:

Wij zoeken een enthousiaste, leergierige programmeur die niet bang is om af en toe van de gebaande paden af te wijken. Een aanpakker die zaken zelfstandig tot een goed einde weet te brengen (uiteraard met hulp van collega’s). Iemand die mondeling en schriftelijk kan onderbouwen waarom hij iets op die manier ontworpen en geprogrammeerd heeft en waarom dat het beste is voor de betreffende situatie. Iemand die ook kritisch naar zijn eigen werk en dat van anderen kijkt. Feedback geven is voor jou de normaalste zaak van de wereld. Daarnaast voldoe je aan de volgende wensen:

 • Je hebt 2-5 jaar ervaring
 • Je hebt relevante (verkeerskundige) diploma’s
 • Je hebt ervaring met programmeren in C en het gebruiken van de toolkit CCOL. Daarnaast heb je oog voor nieuwe programmeertalen en de potentie daarvan in het verkeersregelkundige werkveld
 • Je vind het leuk om te sparren en wil als sparringpartner dienen voor je collega’s
 • Je bent iemand die creatieve oplossingen vindt voor complexe kruispunten en functionaliteiten en je vind het leuk om je vast te bijten in een project/programmeeruitdaging
 • Je hebt kennis van verkeerskundig ontwerp en gedrag. Hiermee bedoelen we dat een weggebruiker ook snapt wat je hebt ontworpen en het gewenste gedrag laat zien.

Wat wij bieden:

 • Een salaris waar je mee kunt thuiskomen
 • Goed geregelde secundaire voorwaarden, zoals een premievrij pensioen
 • Een werkplek in het bruisende centrum van Breda
 • Bedrijfsuitjes, borrels, barbecues en meer (Brabantse) gezelligheid
 • Een open werkomgeving waarin je verder kunt groeien als professional

Het team:

Je werkt natuurlijk niet in je eentje. We nemen je op in het team Realisatie en Beheer. Je zestien directe collega’s zijn onder meer adviseurs, ontwikkelaars en programmeurs. Hanneke Welten wordt je teamleider.

Meer informatie:

Meer weten over wat werken als programmeur bij DTV Consultants inhoudt? Neus eens rond op onze website. Je kunt ook mailen of bellen met Daniel Schreinemacher. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Hanneke Welten.

Solliciteren:

Passen wij bij elkaar? Stuur dan je C.V. met een motivatie naar personeel@dtvconsultants.nl. In je motivatie lezen wij graag op welke fronten je ons team sterker maakt – en hoe je dat dan doet.

Advies en informatie
Daniel Schreinemacher

Daniel Schreinemacher

Adviseur Smart Mobility

DTV Consultants gebruikt cookies om deze website te analyseren, personaliseren en te verbeteren voor marketingdoeleinden. Meer informatie

Weigeren Toestaan