Utrechtse scholen spelen Verkeersslang

Ruim 8.500 leerlingen van 31 scholen in Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein zijn het schooljaar begonnen met ‘De Verkeersslang’. Deze campagne stimuleert kinderen en ouders duurzamer van en naar school te reizen. Bijvoorbeeld per fiets, te voet of met het openbaar vervoer. Kern van de campagne is een aantrekkelijk spel.

De Verkeersslang is door DTV Consultants ingebracht als onderdeel van de actieweek ‘Way2Go’ (tijdens de Week van de Mobiliteit: 19-23 september). Way2Go! is een initiatief van Goedopweg waarin de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein, Rijkswaterstaat, ministerie van Infrastructuur & Milieu en regionale werkgevers (verenigd in de U15) samenwerken aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio.

Ludieke start

Wethouder Lot van Hooijdonk en Ferdinand de Fietsburgemeester tijdens aftrap Way2Go Verkeersslang Utrecht

De kinderen kwamen de eerste speeldag met versierde schoenen en fietsen naar school. En er waren meer ludieke acties: bij basisschool de Achtbaan in Leidsche Rijn werd wethouder Lot van Hooijdonk vergezeld door Ferdinand de Fietsburgemeester, compleet met chique pak en ketting. Hij beplakte alle kinderen die lopend of op de fiets naar school kwamen, met een sticker. Kinderen die hun fiets of schoenen versierd hadden kregen nog eens wat extra aandacht. Op de Nieuwegeinse basisschool Lucas Batau verzorgde wethouder Peter Snoeren de feestelijke opening.

Meer scholen volgen

Niet alle scholen waren in de gelegenheid om tijdens de actieweek mee te doen. Het is de verwachting dat een deel van hen rond de herfstvakantie nog wel met de Way2Go!Verkeersslang aan de slag gaan. Ook op andere plekken in het land wordt de Verkeersslang ingezet. In 2017 zullen tientallen scholen in Tilburg en Amsterdam (via Verkeersplein Amsterdam) met de Verkeersslang werken aan verkeersbewustzijn van hun leerlingen en een veiliger schoolomgeving.