TopChecker nu ook beschikbaar voor Talking Traffic Intersection Topology Format 1.2

TopChecker ondersteunt vanaf nu ook het Talking Trafic Intersection Topology Format (ITF) 1.2 Begin dit jaar heeft DTV Consultants met TopChecker een webtool gemaakt om deze ITF bestanden te controleren. Deze topologiebestanden zijn noodzakelijk om (vormgevings)eigenschappen van met verkeerslichten geregelde kruispunten te kunnen publiceren voor Talking Traffic. Zo kunnen bijvoorbeeld slimme apps vaststellen dat fietsers of automobilisten een verkeerslicht naderen en uit welke richting ze komen. Dat maakt allerlei nieuwe toepassingen mogelijk. Het is natuurlijk belangrijk dat de topologiebestanden volledig en correct zijn.

Twee weken geleden is IFT versie 1.2 uitgekomen. Onze ontwikkelaars hebben in recordtempo TopChecker doorontwikkeld om controles van deze bestanden in deze versie mogelijk te maken. TopChecker presenteert de inhoud van topologiebestanden zowel geografisch als in tabellen. En biedt ook interactie tussen de tabellen en de kaart. Als u bijvoorbeeld op een rijstrook klikt in de tabel, markeert TopChecker deze automatisch op de kaart. In de samenvatting/checklist kunnen gebruikers de resultaten van automatische controles aanvullen met eigen inzichten.

TopChecker ITF 1.2

Historie bewaren

TopChecker bewaart geüploade bestanden, zodat ze opnieuw te raadplegen zijn. Daarom is TopChecker voorzien van een inlog voor geautoriseerde gebruikers, die daarmee een eigen omgeving hebben om controles uit te voeren. Naast DTV Consultants zelf, zal de tool in eerste instantie vooral handig zijn voor de makers van topologiebestanden. Zij kunnen dan in detail controleren of alle instellingen op de juiste manier geëxporteerd zijn. Later wordt de tool mogelijk ook beschikbaar gemaakt voor anderen, zoals bijvoorbeeld wegbeheerders.

Advies en informatie
Carl Stolz

Carl Stolz

Teamleider Data & Development