Overweldigende belangstelling Rondje Oosterhout

De eerste groep senioren maakte zaterdag 29 oktober kennis met het openbaar vervoer tijdens de tweede editie van het Rondje Oosterhout. Met deze evenementen voor 65-plussers wil de gemeente senioren stimuleren het openbaar vervoer meer te gebruiken. De belangstelling voor het Rondje is heel groot: ruim 1.500 mensen reageerden op de persoonlijke uitnodiging. De gemeente Oosterhout heeft DTV Consultants gevraagd het project uit te voeren.

Er was in eerste instantie plaats gereserveerd voor 160 deelnemers. Door snel extra evenementen in te plannen is ingespeeld op de grote behoefte, dit jaar kunnen nog eens 440 mensen mee met het Rondje Oosterhout. Het Rondje Oosterhout rijdt van eind november tot en met eind december bijna dagelijks.

Senioren vragen een OV chipkaart aan - foto: Josanne van der Schoot

Programma Rondje Oosterhout

Deelnemers reizen gratis en onder begeleiding van vrijwillige OV-ambassadeurs met de bus naar gezondheidscentrum Slotjesveste. Hier krijgen de senioren informatie over het openbaar vervoer in Oosterhout en omgeving. Vrijwilligers van het Reizigersoverleg Brabant en van de Oosterhoutse buurtbussen geven praktische en motiverende presentaties. Daarna bezoekt het gezelschap het nieuwe NS-station in Breda. Naast uitleg over de overstap van bus naar trein is er een rondleiding door een professionele gids. Tot slot reizen deelnemers weer terug en kunnen ze een OV-chipkaart aanvragen.

Reizend Reisloket

Rondleiding NS station tijdens Rondje Oosterhout - foto: Josanne van der SchootSenioren kunnen ook bij het Reizend Reisloket informatie krijgen over het openbaar vervoer. Dit mobiele informatiepunt is in november en december meerdere keren terug te vinden in het stadscentrum van Oosterhout. Het Reisloket wordt eveneens georganiseerd door DTV Consultants.

foto’s (c) Josanne van der Schoot