OV OpStapDagen Alphen-Chaam helpen senioren zelfstandig mobiel te blijven

In navolging van Oosterhout en Etten-Leur konden ook senioren in de gemeente Alphen-Chaam opnieuw kennismaken met het openbaar vervoer tijdens de OV OpStapDagen. Met deze evenementen voor 65-plussers wil de gemeente senioren stimuleren het openbaar vervoer meer te gebruiken. En zo langer zelfstandig mobiel te blijven. De twee dagen waren in mum van tijd ‘uitverkocht.’ DTV Consultants heeft het project in opdracht van de gemeente ontwikkeld en uitgevoerd.

Deze stimuleringsprojecten zijn gefinancierd door subsidies van de Regio West-Brabant. In de afgelopen jaren heeft de regio flink geïnvesteerd in het verbeteren van de toegankelijkheid van het openbaar vervoer voor iedereen. Eerst zijn zoveel mogelijk bussen en bushaltes aangepast. Nu maakt de Regio werk van het wegnemen van mentale drempels: veel senioren blijken het openbaar vervoer nog te lastig te vinden. De OpStapDagen dragen bij aan het verminderen van deze drempels.

 

De gemeente Alphen-Chaam heeft na het succes van de OpStapDagen in april opnieuw subsidie aangevraagd, om te belangstellenden die niet meekonden alsnog te kunnen helpen.

foto’s door Erwin Goossens, gebruikt met toestemming.

Advies en informatie
Harmen Krusemeijer

Harmen Krusemeijer

Adviseur Gedrag