Nieuwe Post hbo opleiding Verkeersplanologie gaat van start

DTV Consultants en Goudappel Coffeng slaan de handen ineen en lanceren een nieuwe post-hbo opleiding Verkeersplanologie. De opleiding speelt in op een toenemende vraag naar integrale denkers. Het biedt een stevige portie ‘strategie, ruimte en mobiliteit’ voor verkeerskundigen, planologen, ingenieurs en bestuurskundigen. Kortom, iedereen die betrokken is bij integrale of strategische planvorming, de ontwikkeling van mobiliteitsplannen, masterplannen, en/of omgevingsvisie/-plannen. De eerstvolgende editie start in het voorjaar van 2021.

“In de context van groeiende steden en regio’s, smart cities en duurzaamheid wordt het belang van integrale planvorming alleen maar groter. Juist daarom is het vak van verkeersplanologie belangrijk: verkeer en planologie vanaf de start van onderzoek en planvorming met elkaar verbinden tot één geheel,” zegt Bas Govers, strategisch adviseur bij Goudappel. Hij adviseert overheden in binnen- en buitenland en levert dagelijks toegevoegde waarde bij het realiseren van hun strategische opgaven. “Samen met DTV Consultants hebben we een mooi uitdagend programma ontwikkeld met experts van binnen en buiten Goudappel.”

Vraag naar integrale denkers

“DTV Consultants biedt al meer dan 25 jaar cursussen en opleidingen voor het verkeerskundig werkveld. We zien de vraag naar integrale denkers de afgelopen jaren toenemen. Reden voor ons om de markt te helpen met een opleiding die hierop aansluit. In Goudappel vonden we de geschikte samenwerkingspartner,” aldus Teije Gorris, Teamleider Capacity Building bij DTV Consultants.

Actuele inzichten en praktijkvoorbeelden

Tijdens de 7-daagse opleiding komen actuele verkeersplanologische thema’s aan de orde, zoals netwerkplanning, gebiedsontwikkeling, scenario-ontwikkeling, communicatie en besluitvorming en gezondheid, en energie en milieu. Actuele inzichten worden gekoppeld aan praktijkvoorbeelden en geven de deelnemer zo de kennis en kunde om zelf aan de slag te gaan.

Wanneer?

De volgende editie van de post-hbo opleiding Verkeersplanologie start op 8 april 2022.

Schrijf je nu in of vraag de studiegids aan.

Advies en informatie
Teije Gorris

Teije Gorris

Teamleider Capacity Building