Nieuwe ontwerpen verbeteren parkentrees Center Parcs

Gasten moeten vlot, veilig en prettig de vakantieparken van Center Parcs kunnen bereiken. Liefst met een minimale wachttijd. Daarom heeft het leasurebedrijf DTV Consultants ingeschakeld om de entree van 8 locaties te herontwerpen om tot een optimale situatie te komen.

In een eerdere fase mikte Center Parcs op zo uniform mogelijke entrees voor haar parken. Robin Wildhagen is Development Program Director bij Center Parcs: “De ruimtelijke en verkeerskundige situatie is per park echter heel verschillend. Daarom hebben we ervoor gekozen meer in te zetten op maatwerk per locatie. Zo kunnen we onze gasten een optimale ervaring bieden.”

Zo vlot mogelijk het park in

Met de eerder ingewonnen verkeersdata in het achterhoofd heeft DTV Consultants per bungalowpark een ontwerp voor de entree uitgewerkt. Uitgangspunt was om het verkeer overal zo vlot mogelijk het park in te leiden. Of het park nu krap bemeten is, een lange oprijlaan heeft, of filevorming op de aansluitende Provinciale weg moet voorkomen; in alle situaties is een passende oplossing gevonden. Voor de meeste parken is mede op basis van gedragskundige kennis ook een plan voor de bewegwijzering gemaakt. Daarvoor is ook de routering van de verschillende verkeersstromen (verblijfsgasten, dag-gasten, medewerkers en leveranciers) uitgewerkt.

Goede samenwerking

Wildhagen is blij met het resultaat: “De adviseurs en ontwerpers van DTV Consultants hebben in nauw overleg met ons en onze parkmanagers goede gedetailleerde ontwerpen opgeleverd. Er is goed meegedacht over de lokale mogelijkheden en beperkingen, waarbij ook andere overwegingen zoals parkveiligheid zijn meegenomen. Met deze complete tekeningen kunnen we kostenbegrotingen uitvragen voor de realisatie van de verbeterde entrees.”

Advies en informatie
Pleun Smits

Pleun Smits

Adviseur Verkeersarchitectuur