Even voorstellen: Tom Steijvers

Sinds 1 november is Tom Steijvers (37) ons team Smart Mobility komen versterken. In het vakgebied verkeerslichten / verkeersmanagement is Tom al een bekend gezicht. Voor wie hem nog niet (goed) kent: we stellen hem graag aan u voor.

Na zijn opleiding aan de NHTV (nu BUAS) startte Tom zijn loopbaan als verkeerskundige bij het Limburgse verkeerskundig bureau Kragten. “Hier heb ik het vak breed leren kennen, van onderzoek tot kruispuntontwerp; ik heb het allemaal gedaan. Het praktische van verkeerskunde sprak me altijd al aan, daarom heb ik destijds bewust voor de Hbo-opleiding aan de NHTV gekozen”.

Vertaalslag tussen beleid en techniek

Toen Tom in 2009  overstapte naar de gemeente Roermond kwam hij voor het eerst in aanraking met verkeerslichten. “Ik ben stukje bij beetje in de wereld van verkeerslichten en verkeersmanagement gerold. Zowel aan de kant van wegbeheerder als die van leveranciers heb ik ervaring opgedaan met verkeersmanagement en bijbehorende systemen zoals Mobimaestro, Verkeer.nu en de Kwaliteitscentrale. Hierdoor kan ik nu goed de vertaling maken van wat een overheid nodig heeft naar de mogelijkheden van de techniek. Waarbij ik ook kijk naar wat past bij de organisatie van een wegbeheerder. Die combinatierol van inhoudelijk verkeerskundig adviseur en projectleider past me goed.”

Intrinsieke motivatie

Als fervent automobilist en motorrijder heeft Tom een intrinsieke motivatie om de doorstroming op Nederlandse wegen te optimaliseren. “Ik zit graag en veel op de weg. Net de meeste mensen houd ik er niet van om onnodig voor rood licht te wachten. Of in de file te staan.”

Onafhankelijk en informeel

“Ik wilde graag weer een rol als onafhankelijk adviseur vervullen. Dat was voor mij een belangrijke reden om voor DTV Consultants te kiezen.” Tom kan in ons team zijn ervaring als productmanager ook gebruiken, bij de doorontwikkeling van COCON en CityScan. Een middelgroot bedrijf had Toms voorkeur. “Het is overzichtelijk en er zijn dan vaak korte lijnen. En dat blijkt: je kunt gemakkelijk met collega’s van andere teams samenwerken of even bij de directie binnen lopen.” De informele sfeer bij DTV Consultants bevalt Tom ook prima: “Er wordt hard gewerkt, terwijl er tegelijkertijd genoeg ruimte is om lol te maken.”

Advies en informatie
Tom Steijvers

Tom Steijvers

Adviseur Smart Mobility