Even voorstellen: Pleun Smits

Sinds begin juni werkt Pleun Smits (38) als adviseur Verkeersarchitectuur bij DTV Consultants. In het verkeerskundige werkveld is Pleun geen onbekende, hij loopt al bijna twee decennia mee. Toch stellen wij Pleun graag even aan u voor.

Na zijn studie verkeerskunde aan de NHTV ging Pleun werken bij DHV (nu Royal HaskoningDHV). Hier bouwde hij een fraai track record op. “Ik vind het leuk om de openbare ruimte te verbeteren: deze mooier, beter en leefbaarder maken. Daarbij vind ik de praktische kant het meest aantrekkelijk, dat je samen echt wat realiseert. Over beleidskaders heb ik zeker een mening, maar beleid schrijven is niet echt mijn ding.” Als voorbeelden van mooie projecten noemt Pleun een snelfietsroute tussen Oisterwijk en Tilburg, de tweede HOV-lijn in Eindhoven en het verbeteren van de verkeersveiligheid van de Bredaseweg in Tilburg. “Een project naar tevredenheid opleveren vind ik belangrijk, om op die manier het vertrouwen en een goede relatie te krijgen met je opdrachtgevers. Ik kom liever niet één keer een kunstje doen.”

Als team aan projecten werken

Na achttien jaar RHDHV werd het tijd voor verandering. “Ik ben regelmatig gedetacheerd geweest en heb daardoor bij veel organisaties in de keuken kunnen kijken. Hierdoor wist ik dat de adviserende rol het beste bij mij past. Mijn keuze voor DTV Consultants heb ik voornamelijk op gevoel gemaakt. Ik verwacht hier meer echt samen met een team aan projecten te kunnen werken. En dat vind ik prettig.” Deze verwachtingen lijken uit te komen: “De eerste indruk is goed, we gaan er voor!”

Advies en informatie
Pleun Smits

Pleun Smits

Adviseur Verkeersarchitectuur