Even voorstellen: Matthijs Hidding

Sinds half november is Matthijs Hidding (21) het team van DTV Consultants komen versterken. Hij is recent afgestudeerd aan de NHTV (inmiddels  Breda University of Applied Sciences). We stellen onze nieuwe collega graag aan u voor.

Gaat Mobility as a Service (MaaS) bij succesvolle introductie bijdragen aan CO2-reductie? Deze vraag stond centraal in het afstudeeronderzoek van Hidding, uitgevoerd bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Hiddings kwalitatieve onderzoek zoomde in op 22 partijen die onderdeel zijn van de MaaS-keten (zoals: werkgevers, OV-bedrijven, aanbieders van diensten zoals deelauto’s en platformaanbieders).

Veel definities van MaaS

“Áls MaaS slaagt, is door het efficiënter gebruik van modaliteiten ook CO2-reductie mogelijk, tenzij MaaS zich negatief ontwikkelt richting meer individueel vervoer,” antwoordt Hidding op de vraag wat de conclusie van zijn onderzoek was. “Er zijn veel verschillende definities van MaaS, dat maakte het beantwoorden van de onderzoeksvraag lastig. Wat mijn definitie van MaaS is? Zoals ik het zie is MaaS vooral een ketenvraagstuk; van het beschikbare vervoersaanbod tot het samenbrengen van modaliteiten, die door één of meerdere aggregators wordt verwerkt en wordt aangeboden op een platform.”

Goede sfeer in het bedrijf

Innovaties en de gedragskant van mobiliteit hebben Hiddings bijzondere interesse: “Het is gewoon tof om te onderzoeken hoe je mensen kunt overtuigen hun gedrag aan te passen. Wat vaak nog in hun eigen belang is ook.” Hidding gaat voor verschillende opdrachtgevers aan de slag in gedragsprojecten en projecten gericht op verkeersinfrastructuur. “Ik heb als bijbaan veldwerk gedaan voor DTV Consultants. Daarbij heb ik het altijd naar mijn zin gehad door de goede sfeer in het bedrijf. Samen met de interessante projecten was dat voor mij reden om bij DTV Consultants mijn loopbaan te starten.”

Advies en informatie
Matthijs Hidding

Matthijs Hidding

Adviseur Gedrag en Verkeersarchitectuur