Even voorstellen: Anne, Boet, Jos en Lindy

Begin oktober versterkte het team van DTV Consultants zich met maar liefst vier nieuwe professionals: Anne Vissers (22), Boet Bakers (26), Lindy van Scharrenburg (23) en Jos Hopmans (32). Wij stellen onze kersverse collega’s graag aan u voor.

Anne is bij DTV Consultants begonnen aan haar eerste baan als webdeveloper. Met haar diploma ICT, applicatie en mediaontwikkelaar op zak bouwt Anne verder aan onze webtools en websites in het team Data & Development. “Ik kan gelijk bijdragen aan het TopoPortal en de website van TotallyTraffic, dat is leuk. Voor mijn eerste baan vond ik het ook belangrijk om met leuke mensen te kunnen werken. Dat zit wel goed, we mogen van de collega’s in de kamer naast ons wel eens iets minder hard lachen.”

Boet is al een poos langer een vertrouwd gezicht in het kantoor van DTV Consultants. “Ik ben een jaar of twee geleden als veldwerker binnen gekomen. Mijn eerste klus was beelden uitkijken van kruispunten.” Snel hierna is Boet ingezet als inspecteur van kruispunten, in het kruispunttopologie project voor het ministerie van I&M. “Dat werk doe ik nog steeds, maar ben nu als vaste medewerker in alle fases actief: van het in behandeling nemen van bestellingen tot het maken en verbeteren van kruispunttekeningen in AutoCAD, zodat deze aan alle eisen voldoet.”

In het verkeerskundige werkveld is Jos Hopmans geen onbekende. “Ik ben opgeleid tot zowel verkeerskundige als stadsgeograaf. Die sociale geografie is ook interessant, dan bekijk je hoe groepen zich gedragen. En dat is voor veel terreinen van belang, dat kan verkeerskunde zijn maar bijvoorbeeld ook voor onderzoek naar cultureel gedrag.” De onderzoeker is gelijk zichtbaar. “Ik heb een brede basis in het vakgebied meegekregen, mede door detacheringen. Wel ben ik een echte onderzoeker. Daarom was de rol als data-analist bij DTV Consultants voor mij interessant.” Jos is na een paar weken prima geland in het bedrijf. “Ik vind het prettig werken hier. De projecten zijn iets anders dan ik gewend was, maar dat is juist leuk”

Lindy is net als Anne net afgestudeerd. Zij haalde haar bachelor psychologie en de master Gedragsverandering aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens haar afstudeerstage bij XTNT maakte ze kennis met het vakgebied verkeerskunde. “Toen ik begon met studeren kende ik dit vakgebied nog niet, tijdens mijn stages gedurende de master ben ik deze wereld ingerold en ik bleek het heel interessant te vinden.” Na succesvol afstuderen vond Lindy het belangrijk om een werkplek te vinden waar ze zich prettig voelt. “Waar je écht samenwerkt. Via een vriendin had ik al over DTV Consultants gehoord.” De afwisseling in de projecten spreekt Lindy aan. “Ik kan me hier zowel in de ’harde’ infrastructurele verkeerskunde als in de gedragskant ontwikkelen.”

Advies en informatie
Boet Bakers

Boet Bakers

Adviseur Smart Mobility
Privé: Lindy van Scharrenburg

Privé: Lindy van Scharrenburg

Adviseur Verkeersarchitectuur