Eerste Europese fietsdeelconferentie druk bezocht

Op 30 november 2016 organiseerde VeloCittà in De Doelen te Rotterdam de eerste European Bike Sharing Conference. Tijdens de conferentie kwamen verkeerskundigen uit tientallen landen bijeen om de meest recente inzichten op het gebied van fietsdelen uit te wisselen. Het onderwerp fietsdelen blijkt overal op de agenda te staan: alle stoelen waren bezet.

Nicole Freedman presenteert tijdens de eerste Europese fietsdelen conferentieKeynote sprekers Nicole Freedman (voormalig Olympisch wielrenster, nu directeur Vervoer van de gemeente Newton – Massachussetts), Alberto Castro (onderzoeker Universiteit van Zurich) en Jim Moore (directeur Ierse leverancier fietsdeelsystemen) deelden hun visie.

Pex Langenberg (locoburgemeester gemeente Rotterdam) trad op als gastheer. Langenberg gaf een impressie van Rotterdamse inspanningen op het gebied van fietsdelen.

Politiek statement fietsdelen

fietsdelen-wordt-gesteund-door-politici-uit-heel-europaPolitici uit meerdere Europese gemeenten ondertekenden tijdens de conferentie een gezamenlijk politiek statement ondertekenen. Hierin roepen zij Europa op om werk te maken van fietsdelen, en daarin ook te investeren. In totaal steunden twaalf steden uit negen Europese landen het statement.

Fietsdelen succesvoller maken

VeloCittà is een door de Europese Unie bekostigd project dat fietsdeelsystemen succesvoller wil maken, om zo bij te dragen aan een duurzaam leefklimaat in Europese steden. Het project is actief in Londen (Groot- Brittannie), Kraków (Polen), Burgos (Spanje), Padua (Italie) en Széged (Hongarije). DTV Consultants is projectleider en verzorgde de praktische organisatie van de conferentie.

Advies en informatie
Teije Gorris

Teije Gorris

Teamleider Capacity Building