Eendaagse cursus verkeerskunde krijgt goede cijfers van het CBS

Het management van de sector Verkeer en Vervoer van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) wil de kennisbasis van haar medewerkers op gebied van de verkeerskunde versterken. Dit najaar zijn daarom ruim 15 professionals in één dag bijgespijkerd met een cursus op maat van DTV Consultants.

Hoewel de medewerkers van het CBS specialist zijn in (de data van) hun deelonderwerp, kan de gestructureerde kennis over de onderlinge samenhang van de onderdelen in het verkeer- en vervoerssysteem worden versterkt. Naast het verstevigen van de basis in het vakgebied ‘verkeerskunde’ leeft er bij het CBS de behoefte om inzichten nog verder te vergroten rondom specifieke ontwikkelingen op gebied van verkeer en vervoer, namelijk ‘verkeer en milieu’, ‘verkeersdata en ‐modellen’ en verkeerveiligheid.

Compact en leerzaam

Op basis van deze wensen is een programma op maat uitgewerkt, met inzet van docenten van de TU Delft en de SWOV. Marly Odekerken, directeur Statistieken Verkeer en Vervoer van CBS heeft tevreden medewerkers: “De terugkoppeling over de cursusdag van mijn collega’s was unaniem zeer positief. De onderdelen waren compact, zeer leerzaam en er is een goed beeld ontstaan van de verschillende themagebieden. Speciale dank geldt dan ook aan de docenten Jan Anne Annema, Letty Aarts en Maaike Snelder voor hun heldere en kundige uitleg van de lesstof.” De crash course smaakt ook naar meer stelt Odekerken. “Het kan goed zijn dat we in de toekomst enkele zaken nog willen verdiepen. Dan doen we zeker weer een beroep op de expertise van DTV Consultants.”