DTV Consultants organiseert 25 Fietsmodus-events in Amsterdam

De Amsterdamse wethouder Pieter Litjens (Verkeer en Vervoer) verrichtte maandag 3 oktober in het Clusius college de landelijke aftrap van de Fietsmodus School Challenge, Dit deed hij samen met Michael Kulkens, vader van de 13-jarige Tommy Boy die in 2015 omkwam bij een verkeersongeval toen hij op de fiets met zijn telefoon bezig was en een kruispunt overstak.

Met Fietsmodus worden middelbare scholieren uitgedaagd om de smartphone onderweg links te laten liggen. Ze kunnen mooie prijzen winnen als ze daarbij de Fietsmodus-app gebruiken. Er zijn zowel individuele prijzen als schoolprijzen te winnen.

FInformatiekraam Fietsmodus event in Amsterdam

Strijd tussen scholen

Tijdens de School Challenge kunnen leerlingen en middelbare scholen onderling de strijd aangaan door zoveel mogelijk kilometers te fietsen zonder smartphone en daarmee punten te verdienen. De school waarvan de leerlingen de meeste punten hebben verzameld, maakt kans op een 538 Dj’s On Tour XXL Schoolfeest met live-act.

Verkeerseducatie in Amsterdam

Verkeersplein Amsterdam organiseert het Fietsmodusevent op schoolpleinen en in kantines van 25 middelbare scholen in de hoofdstad. Informatie en ludieke gadgets stimuleren leerlingen de Fietsmodus-app te gebruiken. DTV Consultants is verantwoordelijk voor de verkeerseducatie op middelbare scholen in Amsterdam en organiseert daarom ook het Fietsmodusevent.

Reportage Hart van Nederland

Het SBS6-programma maakte een verslag van de kick-off:

Advies en informatie
Lisette de Wildt

Lisette de Wildt

Adviseur Gedrag