CIVITAS winter course in Litouwen

De CIVITAS-Winter course in Klaipeda, Litouwen biedt een unieke kans voor vakgenoten (in spé) die meer willen leren over actieve mobiliteit, mobiliteit in kuststeden en innovatie. Onder leiding van een team van lokale en internationale experts zullen deelnemers uit heel Europa tijdens het 3,5 dagen durende evenement nieuwe inzichten leren en leren toepassen op praktijkgerichte vraagstukken. Het is een unieke ervaring waarbij de deelnemers zullen leren, uitgedaagd worden en contacten opdoen met hun “peers” uit andere landen. Aan het einde van het programma presenteren de deelnemers hun groepswerk en ontvangen ze hun certificaat.

Dit is een unieke gelegenheid om te leren in en van andere omgevingen. Deelnemers, kunnen werkzaam zijn bij overheden, NGO’s, de academische wereld of in het bedrijfsleven.

Klinkt dit als iets voor jou? Schrijf je vandaag nog in en noteer de data in je agenda! Kijk hier voor meer informatie.

Gaststad – Klaipda

Klaipeda, gelegen aan de kust van de Oostzee, is een veelzijdige stad en met 148.000 inwoners de op twee na grootste stad van Litouwen. Klaipeda is de thuisbasis van de enige haven van het land. Spoorwegen verbinden de haven van Klaipeda met de belangrijkste industriële regio’s van het oostelijke achterland, terwijl gevestigde scheepvaartlijnen verbindingen bieden met de grote havens van Europa. Duurzame ontwikkeling is een van de topprioriteiten van de stad, en dit wordt bewezen door haar inspanningen om een ​​duurzaam transportsysteem te ontwikkelen. Als onderdeel hiervan promoot Klaipeda intensief het openbaar vervoer en milieuvriendelijke vervoerswijzen. Door zijn deelname aan het CIVITAS PORTIS-project kon Klaipeda experimenteren met verschillende mobiliteitsoplossingen en zijn duurzaamheidsdoelstellingen bevorderen.

Organisatie

DTV Consultants organiseert dit event met haar samenwerkingspartner Breda University of Applied Sciences en andere partners in het CIVITAS ELEVATE project. Klaipeda University is de lokale partner.

Terugblik op Malaga

Deze Winter Course is geïnspireerd op de Summer course die DTV Consultants in 2016 in Malaga organiseerde. Kijk eens op dit blog voor een indruk (Engelstalig).

Foto kopafbeelding (c) Andrius Kundrotas, gebruikt met toestemming.