Aankondiging nieuwe online training Bikenomics

Het is een krachtig middel om te laten zien wat investeren in fietsen oplevert: Bikenomics. Door fietsen te vertalen naar maatschappelijke waarden kun je het inzetten bij besluitvorming over fietsbeleid. Decisio doet al jaren onderzoek naar ‘de economie van het fietsen’ en nu heeft zij samen met DTV Consultants de eerste open online Bikenomics training ontwikkeld. Tijdens de training leer je om de voordelen van fietsen te rationaliseren en zo mogelijk te kwantificeren.

Online training Filipijnen

De aanleg van fietsinfrastructuur op de Filipijnen is in relatief korte tijd van 0 naar 500 km gegaan. Bikenomics heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Recent gingen deelnemers van het ‘World Bank Bicycle Infrastructure Training Programma’ aan de slag met Bikenomics. Onze collega Teije Gorris organiseerde de sessie en deed verslag van de online training.

Nieuwe online Bikenomics training

Op basis van deze ervaringen ontwikkelden Decisio en DTV Consultants de eerste open online Bikenomics training. Deze gaat op 6 maart 2022 van start en is ook zeer bruikbaar voor Nederlandse professionals. Klik hier voor meer informatie, het programma en om in te schrijven. Het is een live online training met internationale experts en stadsvertegenwoordigers die je bruikbare stappen leren om zelf bikenomics toe te passen.

Bikenomics in 5 minuten uitgelegd (Engels)

Een YouTube video kan niet weergegeven worden omdat het gebruik van YouTube cookies niet is toegestaan.

   

Advies en informatie
Teije Gorris

Teije Gorris

Teamleider Capacity Building